Osteopathie bij volwassenen

Met osteopathie kan je verschillende klachten bij volwassenen behandelen waarvan ik een paar verschillende groepen wil toelichten. Voor een gedetailleerde lijst verwijs ik u door naar ’Indicaties’.

Chronische klachten
Mensen met chronische klachten hebben vaak al het medische circuit doorlopen met geen of weinig verbetering. Hierbij kan osteopathie helpen omdat er niet alleen lokaal gekeken wordt maar naar de vitaliteit van het gehele lichaam.

Sporters
Vroeger werden sportblessures alleen gezien als een lokale overbelasting. De behandeling werd vooral gericht op het pijnlijke lichaamsdeel. Tegenwoordig wordt er verder gekeken. Osteopaten nemen zowel de ontstaansfactoren als de factoren die bijdragen aan de instandhouding van de klachten mee in hun onderzoek en behandeling. De oorzaak waarom bijvoorbeeld een knieklacht in stand wordt gehouden kan ook ergens anders in het lichaam bevinden. Wanneer deze oorzaak wordt behandeld kan de knie herstellen. Wanneer een sporter langdurig uit de roulatie is geweest kan het verstandig zijn om naast de osteopathie ook te trainen bij de fysiotherapie. Osteopathie Vijverberg heeft een nauwe samenwerking met Fysiotherapie Hofland en van Geest waardoor we samen een hersteltraject op kunnen stellen.

Werkgerelateerde klachten
De werkdruk is momenteel erg hoog bij verschillende beroepen. Hierdoor ontstaan er veel aan stress gerelateerde klachten en burn-out klachten. Osteopathie kan je hierbij ondersteunen. Ook komen er klachten voor die gerelateerd zijn aan een verkeerde werkhouding. Een osteopaat kan je belastbaarheid optimaliseren waardoor u geen nieuwe klachten meer ontwikkelt. Er zal dan ook gekeken moeten worden naar de werkhouding.